✓ Goedkope dozen
✓ Jouw kartonkwaliteit
✓ Betaling achteraf
Home Doos op maat Kartonkwaliteit

Kartonkwaliteit

Wij maken dozen op maat van golfkarton. Golfkarton is opgebouwd uit verschillende lagen papier die samen voor een bepaalde sterkte, uitstraling en prijs zorgen. Er zijn honderden verschillende soorten golfkarton beschikbaar, kartonkwaliteiten genoemd. In onze configurator hebben wij onze meest populaire kartonkwaliteiten verwerkt. 


Advies nodig?

Wil je liever iemand spreken voor advies of heb je samples nodig? Neem dan contact op met klantenservice@superdoos.nl of bel +31(0)85 077 3684.

Hoe sterk zijn de kartonkwaliteiten in de configurator?

De sterkte van karton is niet afhankelijk van de dikte van het golfkarton. Maar afhankelijk van de sterkte van de papierlagen die zijn gebruikt om het karton op te bouwen. De sterke van een kartonkwaliteit kan uitgedrukt worden door middel van de ECT waarde. De "Edge Crush Test" of in het Nederlands de "Kantstuiktest". Dit is gebaseerd op de hoeveelheid gewicht een kartonnen plaat op de rand kan dragen. Hieronder hebben een overzicht van onze kartonkwaliteiten met de bijbehorende specificaties.

sterkte voorbeeld

Kartonkwaliteiten overzicht

Welke kartonkwaliteit heb ik nodig?

 • Bij het kiezen van de juiste kartonkwaliteit komen veel zaken kijken en wij helpen je graag met jouw keuze. Hieronder enkele vragen die een rol spelen bij de keuze in kartonkwaliteit.
  - Hoe zwaar is je product?, hoe zwaarder je product, hoe steviger karton nodig is.
 • - Hoe groot is je kartonnen verzenddoos? Bij grote dozen is het raadzaam dubbel golf karton te kiezen.
 • - Hoe kwetsbaar is je product? Een extra laag karton zorgt voor extra stoot absorptie.
 • - Hoe wordt de doos vervoerd? Op pallets, of pakketdienst?
 • - Wordt de doos gestapeld, en draagt het product mee? Of moet de doos ook nog gestapelde dozen dragen.
 • - Komt de doos in een vochtige omgeving te staan?
 • - Wil je de dozen laten bedrukken? Kleuren bedrukkingen komen op wit karton mooier tot hun recht.
 • Zo zijn er veel zaken die invloed hebben op de keuze in kartonkwaliteit. Stuur ons per mail je toepassing (denkende aan bovenstaande vragen) en dan helpen wij graag mee met je mee om een keuze te maken.


Advies nodig?

Heb je extra informatie, advies of samples nodig, of ben je op zoek naar een andere kartonkwaliteit, neem dan contact op met klantenservice@superdoos.nl of bel +31(0)85 077 3684.

 

✓ Goedkope dozen
✓ Jouw kartonkwaliteit
✓ Betaling achteraf
Klanten geven Superdoos een 9,5
Daar zijn we trots op. Lees was onze SuperKlanten vertellen op Thuiswinkel.org.
 • Betrouwbare leverancier

  De website is toegankelijk en overzichtelijk, de communicatie met Superdoos is sympathiek en efficiënt, de prijs/kwaliteit verhouding prima in orde, de bevestigde levertijden worden aangehouden, kortom bij Superdoos wordt gedaan wat men beloofd. - Menno - Bunschoten

 • Goede doos, netjes op tijd geleverd!

  Goede stevige dozen, netjes op tijd geleverd! - Rieneke - Veenendaal

 • Geweldige service en echt de goedkoopste!

  Ik heb lang gezocht naar een producent voor onze dozen maar na vele offertes ontvangen te hebben stak Superdoos er echt boven uit wat prijs en kwaliteit betreft. Snel geholpen en zeer vriendelijk en behulpzaam personeel. - Ivo - Best

 • Mooie dozen met bedrukking tegen een scherpe prijs

  Ik ben zeer tevreden over Superdoos die de dozen levert voor onze webshop. Afspraken worden keurig nagekomen en de klantenservice is zeer vriendelijk. - Folkert - Rotterdam

 • Zéér tevreden over alle aspecten.

  Wij zijn zeer tevreden van zowel de gebruiksvriendelijkheid van uw website, alsook de levering (alles volgens afspraak) en de kwaliteit van de dozen. Ik ben zelf geen grootafnemer, maar zal uw diensten zeker aanbevelen aan iedereen die nood aan een doos heeft. - Marc - Bree (BE)

Kunnen wij je helpen? We helpen je graag met jouw vragen.
Mail, WhatsApp of Bel met één van onze medewerkers.
 +31(0)85 077 3684     klantenservice@superdoos.nl WhatsApp ons